1. Home
  2. Actualitat
  3. La xarxa viària gironina té tres dels pitjors punts negres de Catalunya segons el RACC
La xarxa viària gironina té tres dels pitjors punts negres de Catalunya segons el RACC

La xarxa viària gironina té tres dels pitjors punts negres de Catalunya segons el RACC

0
0

UN accident greu

La xarxa viària gironina té tres dels pitjors punts negres de Catalunya segons ha revelat l’estudi EuroRAP que recull dades d’accidentalitat entre el 2013 i el 2016, però també té el punt amb menys risc d’accidentalitat.

El RACC ha analitzat 6.300 quilòmetres de carreteres dels quals un 30% tenen un risc alt o molt alt d’accidentalitat, tres punts menys que l’estudi anterior. S’han analitzat dades del trienni 2013-2016. El treball destaca que els 10 trams amb més accidentalitat del país tots són de calçada única.

El més perillós és el que va entre Alcover i Valls a la C-37. Per aquesta via tarragonina hi ha una gran circulació de vehicles pesants i diversos accidents mortals han tingut la presència de vehicles de gran tonatge.

Els tres pitjors punts negres de Girona

El tram gironí més perillós és el format pels 6 quilòmetres i mig que hi ha entre Alp i la Frontera Francesa de la GIV-4033. El següent, també a la Cerdanya són els 6 quilòmetres de la N-152 entre Puigcerdà i Llívia.

El tercer tram negre de la xarxa viària gironina és el que va de Caldes a Llagostera, un vial molt utilitzat perquè és el que dóna accés a l’estació de tren més propera a la Costa Brava Centre.

En conjunt, el 27% de les carreteres gironines tenen un risc alt o molt alt de patir un accident greu. Especialment la B-682 entre Malgrat i Lloret, o la GI-300 entre Tordera i Blanes.

La C-31, l’autovia més segura

A l’altra banda de la balança hi ha l’Autovia C-31 entre Llagostera i Platja d’Aro, que és el vial de gran velocitat més ‘segur’ de Catalunya.

L’EuroRAP ha analitzat 6.300 quilòmetres de carreteres catalanes i d’aquests, un 30% són trams d’alt o molt alt risc d’accident greu o mortal.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *