David Alonso, l’estrella solitària d’Austin a Moto3

Holgado i Piqueras, en aquest ordre, tanquen el podi en un final d’infart
David Alonso a Austin. ASPAR TEAM

David Alonso ha fet una sortida perfecta, mantenint la posició de privilegi que li oferia la pole position. Dani Holgado s’ha mantingut segon. En el primer revolt, Filippo Farioli ha caigut en el primer revolt, tocant a David Muñoz i fent-li perdre diverses posicions. Uns revolts més tard, Joel Kelso ha tocat a Holgado, perdent també places. En el segon gir al circuit, Iván Ortolá s’ha excedit en la frenda ha caigut i s’ha endut amb ell a Stefano Nepa. Curiosament, en aixecar-se, Ortolá s’ha equivocat de moto i gairebé reprèn la cursa amb la de Nepa.

Des de l’inici tan mogut, David Alonso ha fet valer la seva superioritat durant tot el cap de setmana i s’ha escapat. En l’inici de la sisena volta, el colombià té 4,4 segons d’avantatge. El grup perseguidor, que lluita per la segona plaça, és de cinc pilots: Collin Veijer, Ryusei Yamanaka, Dani Holgado, Ángel Piqueras i Joel Kelso. A set voltes pel final, han reduït la distància amb Alonso per sota dels quatre segons; encara és molt lluny.

A sis voltes pel final, Veijer i Yamanaka han augmentat el ritme del grup perseguidor i són a 2,9 segons de David Alonso. Acabant el gir al circuit, Holgado marca el rècord de la pista i vol anar per la primera posició. Joel Kelso cau en el primer sector. Una volta més tard, són a 2,5 segons. A quatre voltes pel final, en les enllaçades, Veijer, que estava intentant escapar-se de la resta del grup, ha perdut el tren anterior i ha sortit disparat. La moto ha quedat en mig de la pista i Yamanaka i Holgado han hagut d’esquivar-la, sortint de la pista i perdent temps. Piqueras ho ha aprofitat per allunyar-se dues dècimes dels seus rivals, intentant fer-se amb la segona posició. El gran beneficiat, David Alonso, que ha tornat a guanyar dos segons i ja és a més de quatre dels seus rivals.

A dues voltes pel final, en el primer revolt, Holgado ha superat a Piqueras, i abans de les enllaçades també ho ha fet Yamanaka. El del Team Leopard ha passat de ser segon a estar fora de posicions del podi; quart. En l’últim sector, Piqueras ha canviat la seva línia, aprofitant la contratraçada per superar a Yamanaka amb una gran maniobra. Anirà per Holgado en l’últim gir al circuit.

Finalment, Piqueras ha aprofitat l’aspiració d’Holgado i, amb una espectacular frenada, s’ha col·locat per davant. En el penúltim revolt, el del Red Bull Gas Gas Tech 3 li ha retornat l’avançament. En l’últim, ha tancat massa la porta, i Piqueras ha fet una traçada més llarga per sortir amb més tracció. Han travessat la línia de meta quasi a la vegada, i la photo finish ha determinat que Holgado ha guanyat a Piqueras per 13 milèsimes. Abans, David Alonso ha tancat un cap de setmana brillant amb la victòria.

https://twitter.com/MotoGP/status/1779549592914198718

El colombià està cridat a aconseguir grans coses. Ha celebrat la victòria estirant-se en l’estrella de la bandera de l’estat de Texas dibuixada a la pista. Aquesta estrella és anomenada “l’estrella solitària”, que és el que ha sigut Alonso després de dominar la cursa de principi a final sense rival.

Text: Roger Amores / Foto: Aspar Team

Total
0
Shares
Anterior
Viñales es consolida amb una nova victòria formidable a l’Sprint Race

Viñales es consolida amb una nova victòria formidable a l’Sprint Race

Márquez i Martín, segon i tercer, demostren a Acosta que l'experiència és un

Posterior
Sergio García obté una primera victòria brillant a Moto2 i és líder del mundial

Sergio García obté una primera victòria brillant a Moto2 i és líder del mundial

Roberts regala una segona plaça al seu públic i Aldeguer finalitza tercer

També et pot interessar
Total
0
Share