La calculadora de Pedro Acosta per ser campió del món a Sepang

El murcià podria fer història i ser el guanyador més jove de la categoria

Pedro Acosta té aquest cap de setmana la seva segona pilota de partit per esdevenir campió del món de Moto2 a Sepang, Malàisia. L’únic pilot que li pot disputar el títol és Tony Arbolino, i l’italià és a 63 punts de distància amb 75 en joc. Si ho aconsegueix, amb 19 anys i 171 dies serà el campió més jove que ha guanyat a Moto2, superant a Marc Márquez, i el segon de la història de la categoria mitjana, només superat per Dani Pedrosa. Així doncs, Acosta té el triomf a tocar, sobretot tenint en compte la superioritat que ha mostrat fins ara, i totes les combinacions possibles semblen bastant factibles perquè pugui celebrar el seu segon mundial a l’antepenúltima cita de l’any.

Pedro Acosta celebrant el títol de Moto3 el 2021. ROB GRAY

El Tauró de Mazarrón, en cas de finalitzar la cursa del diumenge dins del top-4, ja seria campió independentment dels resultats dels seus rivals. Aquesta temporada, ha aconseguit ser en aquestes posicions en 13 ocasions, les 13 dins del podi, amb l’Argentina, França, Catalunya i Austràlia com a únics territoris en els quals no ho ha fet. Si Arbolino no guanya a Sepang, el murcià pot acabar 9è. Amb l’italià tercer, Acosta pot assegurar el títol amb una 13a plaça, i si el seu màxim no queda millor que 4t, no faria falta ni que puntués per assolir el seu segon mundial.

El 7 de novembre de 2021, amb 17 anys i 166 dies, Pedro Acosta va obtenir el seu primer campionat del món en la seva primera temporada a Moto3, sent el campió més jove de la història i el segon a fer-ho en el seu debut, 30 anys després de Loris Capirossi. Aquell dia, al Gran Premi de l’Algarve, Portimão, Acosta partia des de la 14a demarcació, va firmar una gran remuntada i va protagonitzar una gran batalla amb Dennis Foggia. Finalment, va coronar-se com ho fan els campions: guanyant.

El pilot espanyol de KTM encara aquesta recta final de temporada amb la tranquil·litat de l’avantatge que té en la classificació general i de tenir la plaça confirmada a MotoGP per la pròxima temporada, en l’equip GAS GAS Tech 3, en substitució de Pol Espargaró.

Text: Roger Amores / Fotos: Rob Gray