Velocitat limitada a 180 km/h i Care Key en tots els models de Volvo

A partir d’ara, tots els vehicles Volvo sortiran de fàbrica amb una limitació de la velocitat màxima a 180km / h, amb el que Volvo Cars compleix la promesa que va fer l’any passat i supera tots els requisits legals i reglamentaris. El seu objectiu és tancar la bretxa que impedeix acabar definitivament amb les víctimes mortals i les lesions greus en els accidents de trànsit.

A més de la limitació de velocitat, tots els vehicles Volvo inclouran Care Key, una funció que permet el conductor establir limitacions addicionals de la velocitat màxima, per exemple quan deixa el vehicle a altres membres de la família o a conductors joves o inexperts. La limitació de la velocitat a 180km/h i Care Key envien un clar missatge sobre els perills de l’excés de velocitat i reafirmen la posició de Volvo Cars com a líder mundial de seguretat.

Les dues funcions són un exemple de com els fabricants d’automòbils poden exercir un paper actiu en la carrera per evitar accidents de trànsit mortals recolzant un millor comportament del conductor al volant. «Estem convençuts que els fabricants d’automòbils tenim la responsabilitat de contribuir a la seguretat del trànsit», comenta Malin Ekholm, responsable de el Centre de seguretat de Volvo Cars. «La nostra tecnologia de limitació de velocitat i el debat que ha suscitat són una conseqüència lògica d’aquesta convicció.

La limitació de velocitat i Care Key ajuden els conductors a reflexionar i a adonar-se que córrer és perillós, a part de donar-los una tranquil·litat addicional i ajudar-los a conduir de manera responsable ». La limitació de la velocitat màxima ha estat una qüestió molt controvertida des del mateix moment en què es va anunciar, ja que alguns observadors qüestionen el dret dels fabricants a imposar aquesta restricció a través de la tecnologia.

Malgrat això, Volvo Cars se sent obligada a mantenir la seva tradició i seguirà liderant el debat sobre els drets i obligacions dels fabricants respecte a l’adopció de mesures que, en última instància, poden salvar vides, fins i tot encara que això signifiqui perdre clients potencials.

El problema de l’excés de velocitat és que, per sobre d’un determinat llindar, la tecnologia de seguretat integrada en el vehicle i el disseny d’infraestructures intel·ligents deixen de ser eficaços per evitar morts i lesions greus en cas d’accident.

Per això hi ha límits de velocitat en la majoria dels països occidentals, tot i que l’incompliment d’aquestes normes segueix sent un dels motius més freqüents d’accidents de trànsit amb víctimes mortals. Cada any s’imposen milions de multes per excés de velocitat.

Les investigacions demostren que, en general, els conductors amb prou feines són conscients dels perills que implica córrer a el volant. El resultat és que moltes persones condueixen massa ràpid i no es preocupen d’adaptar la seva velocitat a la situació del trànsit.

A més de l’excés de velocitat, hi ha dues qüestions molt preocupants per a la seguretat del trànsit: les distraccions i el consum d’alcohol i drogues. Totes elles formen la barrera que encara hem de fer caure per assolir la visió de Volvo Cars d’un futur sense lesions greus ni víctimes mortals de trànsit. En el seu treball de seguretat, Volvo Cars està prenent mesures per afrontar aquests tres elements de el comportament humà i introduirà noves funcions en els seus futurs vehicles.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Talls de circulació previstos per als propers dies

Talls de circulació previstos per als propers dies

Els dies 27, 28 i 29 de maig A continuació us informem dels talls de circulació

Posterior
Tall de circulació el 29 maig carrer Rutlla (Girona)

Tall de circulació el 29 maig carrer Rutlla (Girona)

El divendres 29 de maig, de 12 a 14 h, es tallarà el carrer de la Rutlla, entre

També et pot interessar
Total
0
Share