Un concept de taxi autònom, premi Ford ‘New designers’

La crisi ha plantejat nous reptes per a la mobilitat, ja que el distanciament social repercuteix en el transport públic, el flux de trànsit es veu afectat per un augment en els serveis de repartiment i augmenta la preocupació per la salut i el benestar personal.

 

Ara, un graduat en disseny de transport de la Universitat de Staffordshire, al Regne Unit, ha desenvolupat una solució única que podria ajudar a les persones – i en particular a les que tenen mobilitat restringida – a desplaçar-se de manera segura i alhora a respectar el distanciament social.

El concept “muvone”, desenvolupat per Marius Lochner, ha guanyat el premi Ford “New Norm Mobility Award”. Aquest premi va desafiar als graduats de disseny a desenvolupar conceptes, idees i solucions de mobilitat que aborden els nous escenaris presentats per COVID-19.

Com un taxi de conducció autònoma per un, el concept “muvone” dóna prioritat a la mobilitat individual segura, permetent a les persones viatjar on i quan vulguin amb comoditat.

La crisi del COVID-19 ha influït enormement en les nostres vides, canviant la forma en què es mouen les persones i les mercaderies, i creant una ‘nova normalitat’ per a tots”, explica Chris Hamilton, dissenyador cap de Ford Europa. “Això requereix noves idees per a aplicacions, característiques, dissenys i mobilitat, en un moment en què el vehicle és un espai privat predilecte i la salut personal és més important que mai”.

El concept “muvone” presenta un interior minimalista amb superfícies planes i materials fàcils de netejar perquè el vehicle pugui ser desinfectat entre els viatges. Dissenyat per permetre una major inclusió social en un moment en què les persones discapacitades ho necessiten més, la facilitat d’accés fa que “muvone” sigui molt adequat per a la gent gran i les persones amb mobilitat restringida.

El premi forma part dels “New Designers Awards”, la major mostra de graduats en disseny de Regne Unit, oberta als estudiants que es graduen en disseny. El premi es va atorgar en col·laboració amb la revista Top Gear. Charlie Turner, director editorial de Top Gear, va formar part del jurat i va donar un detallat feedback de totes les propostes de disseny.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Citroën GS Camargue, l’història d’un innovador projecte de disseny

Citroën GS Camargue, l’història d’un innovador projecte de disseny

Durant dècades, la marca Citroën va custodiar els projectes del seu propi Centre

Posterior
Tecnicamer Jeep / La Calèndula

Tecnicamer Jeep / La Calèndula

Edició nº6 de Motors i Fogons Anem de visita al restaurant La Calèndula i

També et pot interessar
Total
0
Share