Com aprofitar al màxim un híbrid endollable Peugeot

Peugeot

La tecnologia híbrida endollable és una de les opcions d’electrificació que ofereix la gamma Peugeot. És tan diferent la conducció a la d’un model convencional amb motor de combustió, un híbrid o elèctric?

1. Permeten viure l’experiència de conducció d’un elèctric

Un híbrid endollable ens trasllada a una altra dimensió en la conducció quan circulem en mode elèctric. Desplaçar-se en calma, sense sorolls ni vibracions, i amb una sensació d’empenta fluida; és una cosa que encanta a la majoria dels conductors que ho proven. I no es tracta d’una experiència fugaç, com succeeix amb els híbrids: els Peugeot 3008 HYBRID, 508 HYBRID i 508 SW HYBRID ofereixen fins a 59 quilòmetres d’autonomia 100% elèctrica (WLTP). I si es disposa d’un punt de càrrega a casa i un altre a la feina, es poden fer prop de 120 quilòmetres diaris en mode elèctric.

2. Més recàrregues, però menys necessàries

Els elèctrics més moderns tenen una autonomia que supera amb escreix les necessitats de la immensa majoria dels usuaris (el Peugeot e-208 ofereix 340 quilòmetres d’autonomia i l’e-2008 arriba als 310 quilòmetres, tots dos WLTP). Però exigeixen ser recarregats en algun moment: un cop a la setmana o cada cert nombre de dies, depenent de l’ús que se’ls doni.

Un híbrid endollable necessita ser recarregat diàriament, o cada dos o tres dies, per aprofitar tots els seus avantatges i l’experiència de la conducció electrificada. Però si, per algun motiu no ho fas, segueix funcionant amb el seu motor de combustió i a més pot seguir circulant en mode elèctric amb l’energia que autocarrega amb els seus sistemes de recuperació.

En tenir una bateria de menys capacitat i emmagatzemar menys energia que un elèctric, les seves recàrregues són més curtes. Amb un endoll domèstic convencional, és possible carregar la bateria d’un automòbil de la gamma Hybrid en menys de 7 hores, termini que es redueix a 4 hores amb una connexió GreenUp I a 1:45 hores, amb una Wallbox de 32 A dotat de carregador de 7,4 kW. El sistema és fàcil d’utilitzar i fins i tot es pot consultar i programar la recàrrega des de l’aplicació MyPeugeot al telèfon.

I a l’hora de sortir de viatge, ofereixen una autonomia similar a la d’un cotxe gasolina o dièsel; sense la necessitat de planificar la ruta per a realitzar una recàrrega.

Peugeot

3. Gaudir de la conducció “clàssica”

Els híbrids endollables també permeten gaudir de les sensacions clàssiques que ofereix un cotxe amb motor de combustió i caixa de canvis. I no només això: l’aportació extra d’energia que proporciona el motor elèctric (de 81 kW en els Peugeot 3008 HYBRID, 508 HYBRID i 508 SW HYBRID, i amb 83 kW addicionals en l’eix posterior al Peugeot 3008 Hybrid4) els omple d’energia i fa més ràpida la resposta a l’accelerador. Això sí, quan la bateria s’esgota tornem al lliurament de potència normal del motor de gasolina de 180 CV (133 kW).

La caixa de canvis també influeix molt en la sensació clàssica de conducció: el canvi automàtic de vuit velocitats dels híbrids de Peugeot té lleves volant per accionar les marxes de forma manual.

4. Molts cotxes a la carta

Peugeot ofereix un sofisticat i complet dispositiu de control electrònic que brinda al conductor la possibilitat de gaudir de diferents caràcters en el mateix cotxe.

El mode ELECTRIC és 100% elèctric i permet aprofitar plenament el confort i el plaer de circular en un silenci absolut. Al mode HYBRID l’electrònica gestiona automàticament el conjunt del sistema per triar la millor solució possible en funció de l’estat de càrrega de la bateria i els requeriments del conductor. El mode SPORT treu el màxim partit a la potència de tots dos motors. Amb el SUV PEUGEOT 3008 Hybrid4 la potència màxima combinada pot arribar fins a 300 CV. A més, aquest model disposa d’una manera 4WD, en el qual el motor de l’eix envia potència a les rodes del darrere per millorar la motricitat en terrenys complicats. Finalment, el Peugeot 509 HYBRID també disposa d’un mode CONFORT, que combina la manera HYBRID i el confort de la suspensió assistida.

A més, aquests models disposen de la funció e-SAVE, que permet conservar la càrrega de la bateria per poder utilitzar-la en un altre moment (per exemple, quan arribem a la ciutat).

5. Et porta a una conducció més sostenible i acurada

Encara que en menor mesura que els elèctrics, els híbrids també ens “empenyen” a realitzar una conducció més eficient. La mentalitat de l’usuari de ser el menys nociu possible amb el medi ambient, així com d’aconseguir la autonomia més gran elèctrica, fan que la generació de conductors de cotxes híbrids endollables siguin més curosos i amables al volant. Aquesta realitat de comportament es transmet també pel confort i la suavitat amb la qual es desplaça en automòbil, en particular en la seva fase elèctrica. Aquesta és una de les aportacions addicionals a l’ecologia, i és que la gran majoria dels usuaris adopten costums de conducció molt més ecològics, civilitzats i amables.

6. Els avantatges de la connectivitat

La gamma híbrida endollable de Peugeot permet gaudir dels avantatges de la connectivitat. Peugeot facilita la tasca de trobar punts de recàrrega i poder pagar-hi amb l’app ChargeMyCar de Free2MovemServices, que localitza els punts de càrrega disponibles i compatibles amb el teu vehicle, et guia cap a ells, organitza itineraris i fa un seguiment del teu consum; sigui des d’un telèfon intel·ligent o a la pantalla del cotxe. Aquest servei també ofereix una targeta de pagament única i una solució d’accés universal per recarregar el cotxe elèctric en la xarxa més gran europea de punts de càrrega (actualment, més de 130.000 a Europa). A més, l’App MyPeugeot permet consultar a distància la càrrega disponible i tot seguit localitzar els punts de recàrrega en el nostre camí.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
VÍDEO Hyundai recrea el WRC en un vídeo casolà
frame del vídeo de hyundai on recrea un circuit del wrc

VÍDEO Hyundai recrea el WRC en un vídeo casolà

La crisi sanitària provocada per la  Covid-19 ha paralitzat les grans

Posterior
Aparca la teva Honda preferida dins de casa!

Aparca la teva Honda preferida dins de casa!

A través de l’App per a smartphones Honda Motorcycles Experience, podràs

També et pot interessar
Total
0
Share