Crònica VII Clàssic Sprint Baix Empordà

El passat dissabte es va celebrar la primera prova de l’Off Road Clàssic Cup a Platja d’Aro. Un total de 60 equips varen participar en un recorregut d’uns 100 km i 8 zones de regularitat.

Com a equips destacats cal esmentar el Nissan Patrol Fanta Limón de Lluís Pedrals – Jan Rosa, que venien de participar en el Dakar Clàssic, Xavi Piña – Xavier Valverde, amb el seu espectacular Toyota HDJ80, l’exdakarià Ramon Dalmau acompanyat de Xavier Feixades, també amb un Toyota. Mencionar també els ja veterans del campionat, guanyadors en dues ocasions, el 2020/2021, Rafa Ortiz – Eric Michelet amb una Renault Exprés o Juanjo Marrero -Cristian Gascon amb el seu ja habitual VW Golf Gti.

A les 12 del matí arrencava la prova amb molta expectació, sota amenaça de pluja. La primera secció la dominava l’equip Tela Marinera amb un Renault Exprés. Albert Puig -Jordi Verdaguer amb un Seat Marbella i Ramon Vidal -Roser Morera amb un Opel Monterrey els seguien ben aprop. Cal destacar l’equip de motocicletes Ferran Sagistan – Pep Martí amb BMW GS, els quals estaven en una meritòria sisena posició.

Després de carregar forces, la segona secció començava sota la pluja. Els equips havien de repetir les quatre zones que havien realitzat al matí. Mentre que l’equip de Roses amb la seva Renault Exprés dominaven la prova, Xavier Piña – Xavier Valverde o Jokin Mendiburu – Ferran Soles marcaven uns bons temps a la general.

Victòria final que va anar cap a l’Alt Empordà, seguit d’Albert Puig – Jordi Verdaguer amb el seu Seat Marbella, els quals ‘any passat ja varen demostrar que poden estar a les primeres posicions i tercera posició per Joaquim Aramenda – Alan de Tena.

La categoria iniciació, la gran pedrera de la regularitat, va ser per Pere Bonavia – Esteve Fàbrega amb un Seat Marbella.

El trofeu Panda Race va ser per Patrícia Castaño – Abel Casàs amb un Fiat Panda 4×4.

En l’apartat de motocicletes, les grans protagonistes de la prova, el guanyador va ser l’equip format per Ferran Sagristan – Pep Martí amb BMW GS, el qual va acabar amb una meritòria sisena posició general.

La prova va acabar amb una xerrada dakariana. Varen intervenir Gerard Farres ” Farreti”, Jan Rosa, Joan Pares que va explicar el seu projecte Dakar 2024, Lluís Pedrals i Aran Sol, segon classificat del Dakar Clàssic 2023. També va intervenir Joan Cairó, participant de la Uniraid. L’acte va ser presentat per Eli Carnice i Albert Niell i amb la presència del regidor d’esports de Platja d’Aro, el sr. Pere Torres.