Nou sistema per frenar sinistres amb senglars

L’any 2021, arreu de les comarques gironines es van registrar 1.173 accidents cinegètics. I d’aquests, en 1.158 hi va haver una trompada amb l’animal (la resta, sobretot, van ser sortides de via després d’un cop de volant per intentar esquivar-lo).

Per alertar els conductors, la Generalitat està impulsant un nou sistema a través de sensors d’infrarojos i missatges lluminosos. Segons ha concretat Lamiel, cada vegada que un senglar entri en una carretera i els sensors el detectin, enviaran la informació a un panell que s’il·luminarà per avisar els qui hi circulin que redueixin la velocitat.

“Aquest sistema ja s’utilitza en altres llocs; per exemple, al nord d’Itàlia amb els ossos; a Singapur, amb els primats o a zones del centre d’Europa per a d’altres espècies”, ha concretat el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel. Ara, la Generalitat vol importar-lo en aquells punts de la xarxa viària on es registrin més accidents amb fauna salvatge. El director del SCT ha concretat que el nou sistema ja està en vies de contractació.

Tot i que el director territorial d’Interior, Jordi Martinoy, ha concretat que els sinistres amb senglars no solen revestir gravetat, sí que és cert que a les comarques gironines se’n registren molts. De fet, dels 4.907 accidents amb animals salvatges que hi va haver l’any passat a tot Catalunya, fins a 1.173 (és a dir, el 25%) van tenir lloc a l’Àrea Regional de Trànsit de Girona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Citroën AMI: Llibertat de moviments

Citroën AMI: Llibertat de moviments

Aquest ‘objecte de mobilitat’ 100% elèctric, amb una autonomia de 75

Posterior
Kia Sportage: Despertant nous sentits

Kia Sportage: Despertant nous sentits

El nou Kia Sportage arriba ja a la cinquena generació, una d’específica per

També et pot interessar
Total
0
Share