Desastre per Carlos Sainz en la tercera etapa del Ral·li del Marroc i ja pensa en el Dakar

El madrileny va perdre dues hores per culpa de problemes tècnics

Carlos Sainz s’acomiada de les seves opcions de lluitar pel Ral·li del Marroc després de patir una avaria abans del quilòmetre 112 en la tercera etapa celebrada a Zagora. Aquest imprevist els va tenir aturats durant dues hores, però el van poder resoldre i acabar la prova en última posició. Finalment, Mattias Ekström va acabar en primera posició en acabar els 336 km de la jornada, sis segons per davant de Nasser Al-Attiyah.

Sainz s’ha mostrat decebut pels problemes tècnics sorgits quan era dins la lluita per guanyar el ral·li. “No ha sigut el nostre dia. Una avaria abans del quilòmetre 112 ens ha tingut aturats més de dues hores, però hem aconseguit solucionar-la i hem acabat la tercera etapa. Ens quedem sense opcions pel Ral·li del Marroc, però continuem treballant per preparar-me al màxim pel Dakar”, ha expressat el madrileny. Malgrat aquesta decepció, ja té el seu següent objectiu entre cella i cella.

Ekström va acabar pocs segons per davant del flamant bicampió del World Rally Raid Championship, Nasser Al-Attiyah, qui va limitar-se a travessar la línia de meta gestionant la distància que ja té en la classificació general. El podi el va tancar el 8 cops campió del WRC, Sébastien Loeb. Nani Roma es va quedar a les portes del top-12 amb una meritòria dotzena plaça.

Pel que fa a les motos, Tosha Schareina va tornar a endur-se la victòria, demostrant el seu gran potencial de cara al Dakar 2024. El valencià va estar més de tres hores sobre la seva Honda, i va superar per poc més de tres minuts a Toby Price. L’australià està intentant pressionar a Luciano Benavides, l’actual líder del mundial que no va poder passar de la sisena posició en aquesta etapa, però és poc probable que Price pugui assaltar el campionat. El xilè Ignacio Cornejo va pujar al tercer esglaó del podi mentre que Ross Branch, que va començar molt bé la cita en terres africanes, es va desinflant a poc a poc.

La pròxima etapa és el 17 d’octubre en un recorregut de 343 quilòmetres cronometrats, amb 75 d’enllaç, que connecta Zagora amb la localitat de Merzouga. Aquesta serà la quarta i penúltima jornada d’un Ral·li del Marroc que finalitza el 18 d’octubre a Merzouga.

Text: Roger Amores / Foto: Carlos Sainz