Faconauto adverteix el mal que estan fent els confinaments selectius al sector

La patronal demana que els concessionaris siguin considerats un servei essencial no només en la part de taller, sinó també en la seva activitat comercial

La patronal dels concessionaris, Faconauto, ha advertit de l’impacte negatiu que estan tenint sobre el sector els confinaments selectius que s’estan aplicant en algunes comunitats autònomes i que han obligat els concessionaris a tancar les portes, aprofundint en la caiguda de les vendes i comprometent el manteniment de l’ocupació.

Faconauto ha recordat que l’activitat comercial dels concessionaris no pot equiparar-se a la d’altres sectors, ja que les seves instal·lacions es caracteritzen per ser grans i per tenir una mitjana de metres quadrat molt gran, fent que la distància social es mantingui àmpliament en tot el procés de visita. A més, el trànsit mitjà de clients per les exposicions és actualment d’uns dotze al dia que, majoritàriament, estan acudint amb cita prèvia, el que fa que l’acumulació de persones no es produeixi.

D’altra banda, l’automoció va ser un dels primers sectors a posar en marxa un protocol, elaborat per les patronals sectorials Faconauto, Anfac, Sernauto, i acordat amb els sindicats CCOO i UGT, per assegurar la protecció i prevenció tant de treballadors com de clients. Aquest protocol segueix actiu i s’està aplicant en els concessionaris del nostre país.

La patronal ha demanat que, quan les comunitats autònomes estableixin confinaments selectius o limitacions de mobilitat, tinguin en compte les particularitats dels concessionaris, ja que no sembla lògic que es vegin obligats a parar de nou la seva activitat comercial quan, per les seves característiques, poden operar amb totes les garanties.

Faconauto està treballant perquè els concessionaris siguin considerats com un servei essencial en la seva part comercial, tal com va passar en la primera onada de la pandèmia a la part de postvenda, de tal manera que puguin seguir operatius per a contribuir a la mobilitat amb les condicions i les limitacions que, en tot cas, estableixin les autoritats a les comunitats autònomes afectades.

Finalment, la patronal dels concessionaris ha advertit que el tancament de concessionaris aprofundirà la caiguda de les matriculacions que arrossega el mercat i que seguirà, ja que al novembre s’espera retrocés de les matriculacions del 30%. D’aquesta manera, també es compromet el manteniment de l’ocupació en el sector, que ha estat el gran objectiu de les concessions des que irrompés la pandèmia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
El test d’emissions dels vehicles és molt més exhaustiu

El test d’emissions dels vehicles és molt més exhaustiu

El test d’homologació que s’utilitzava fins ara era el Cicle de

Posterior
Obert el nou pont sobre la Tordera que connecta Blanes i Malgrat de Mar

Obert el nou pont sobre la Tordera que connecta Blanes i Malgrat de Mar

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va visitar el passat 6 de

També et pot interessar
Total
0
Share