Ford llança el primer vehicle 100% autònom a Espanya

Bluecruise és el primer sistema d’ajuda de conducció d’aquest tipus aprovat al país

El Ministeri d’Indústria i la DGT han aprovat a Ford Bluecruise, el primer Sistema d’Ajuda a la Conducció de Nivell 2 autoritzat mai a Espanya. Aquest sistema permet al vehicle tenir una conducció autònoma en les Blue Zones, autopista i autovia, amb l’exigència de mantenir els ulls a la carretera. És a dir, Ford és el primer fabricant de la història d’Espanya que ofereix cotxes que es poden conduir sense fer servir ni mans ni peus. A inicis d’any ja es va instaurar a Gran Bretanya i Alemanya, i registra una xifra de 0 accidents reportats a tot el món.

Aquesta gran innovació, de moment, estarà reserva només pels compradors que adquireixin un Ford Mustang Mach-E a partir del 12 d’octubre. Bluecruise tindrà un preu de 24,99 € mensuals sense permanència, amb tres mesos gratuïts durant el primer any des de la compra del cotxe. A més, Espanya és el territori amb més Blue Zones de tot Europa, amb 28.500 km de carretera.

Actualment, ja hi ha molts vehicles als quals pots retirar les mans uns segons del volant, i fins i tot d’altres que avancen i tornen al carril si el conductor suggereix el moviment, però Ford Bluecruise 1 et permet una conducció on només has de mantenir la vista on toca. En primer lloc, hi ha una càmera que controla la posició del cap i la direcció on miren els ulls de l’usuari. Gràcies als seus sensors, detecta les marques dels carrils i les condicions del trànsit, i amb aquesta informació controla la direcció, la posició del cotxe en el carril, l’acceleració i la frenada. Depenent de la velocitat de la vía, manté les distàncies adequades, arribant a frenar-se i tornant a arrancar en les situacions que ho requereixi.

El gadget ha sigut testat al llarg de més d’un milió de quilòmetres arreu del món, i als Estats Units d’Amèrica i el Canadà hi ha prop de 225.000 Fords i Lincolns que l’utilitzen.

Text: Roger Amores

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Tot apunta que KTM deixarà sense moto a Augusto Fernández per mantenir a Acosta

Tot apunta que KTM deixarà sense moto a Augusto Fernández per mantenir a Acosta

La marca austríaca oferirà al mallorquí ser probador la temporada 2024

Posterior
Les grans novetats de Suzuki pel Japan Mobility Show 2023

Les grans novetats de Suzuki pel Japan Mobility Show 2023

El fabricant asiàtic tindrà una presència destacada dins de l'exposició

També et pot interessar
Total
0
Share